Haster tankene dine videre til neste post?

Aug 30, 2021
Det er litt interessant - for det er jo ikke noe som er endret sånn ytre sett. Rammene er de samme som før. Likevel opplever jeg det annerledes!

Uttalelsen over kom fra en rektor vi jobber med - la oss kalle henne Tone. Hun hadde som mål å finne en bedre måte å balansere jobb og fritid på, slik at hun ikke alltid var "på vei" til neste post, uansett hva hun drev med. Være mer til stede, rett og slett - på ordentlig, både fysisk og mentalt.  "Ekte kuul" som hun selv kaller det🤩. Hun "visste" at hun "måtte" kutte ned på oppgaver og prosjekter for å få det til - og derfor var det med undring Tone konstaterte at endringen har skjedd. Uten slike nedskjæringer!

Tone har jobbet med hva som er hennes ansvar og hva som ligger utenfor hennes ansvar og kontroll. Vi skal så klart ta hensyn til de rundt oss, men et tydelig skille her gjør det lettere ikke å ta ansvar for hva andre tenker og føler. For hvordan skal du klare å styre det? Å gi slipp på ansvaret for dette, er også å vise dem respekt: de er fullt i stand til å ta vare på seg selv.

Hun har også jobbet med å avsløre egne tankefeller - så hun fanger opp når hun styrer etter  "ugyldige" regler: tanker hun har tenkt mange ganger og som dermed er blitt sannheter for henne selv om de ikke er det. Slike tankefeller tjener oss ikke til noen fordel - og Tone er glad for at hun nå ser, og unngår flere av dem. For eksempel at hun er bortskjemt når hun ønsker å ta seg en treningsøkt... Nå trener hun (selvfølgelig) med god samvittighet .

Dette er livsmestring i praksis; å ta vare på egen psykisk helse. Første skritt for deg kan være å bli med på kurs med Pedagogskolen!

Se hva mer Pedagogskolen har å tilby!

Inspirasjonsmail direkte i innboksen

Meld deg på vår mailingliste! Da blir du blant de første som får inspirasjon, de siste nyhetene og tilbud på mail.

Vi misliker SPAM - du kan være trygg på at vi ikke deler listen med noen. Den blir hos oss!