Det er uholdbart med alle vikarene. Elevene fortjener bedre!

Aug 30, 2021

Bente tok kontakt med oss i ferien. Hun var fortvilet: «Jeg vil så gjerne gjøre en god jobb, men jeg KLARER det jo ikke!»

Saken var at hun følte seg kronisk sliten og tom for energi. Hodepine og migrene var blitt faste følges(u)venner, sammen med nakke- og ryggproblemer. Som følge av dette måtte hun kaste inn håndkleet med jevne mellomrom og være sykemeldt i kortere eller lengre perioder. Det likte hun skikkelig dårlig:

«Det hjelper ikke hva enn jeg gjør, jeg fikser ikke et helt semester uansett. Jeg er en belastning for både kolleger og ledelsen. Og.. Det er uholdbart med alle vikarene. Elevene fortjener bedre»!

I coachingen avdekket vi fort at Bente hadde knyttet mye av sin verdi som menneske til jobben hun gjorde. I tillegg hadde hun laget noen regler og standarder for hva det ville si å mestre jobben, som hun ikke var seg bevisst, men som bidro til stressreaksjoner i kroppen: når hun ble sykemeldt, og dermed ikke levde opp til sine ubevisste, skyhøye standarder, dømte hun seg selv hardt: Da mestret hun ikke jobben. Og med jobben tett knyttet til egen identitet og verdi, ja, så mestret hun ikke livet heller. Hun ble mislykket. Dette mønsteret hadde hun holdt på så lenge at vissheten om at hun kom til å bli sykemeldt i løpet av året var nok til at kroppen reagerte - ikke rart dette stjal energi og satte seg i både hode og nakke!

Vi hjalp Bente med å løfte frem i bevisstheten hvilke krav hun stilte til seg selv i jobben. Hun forkastet de kravene hun ikke ville ha og formulert andre på en mer hensiktsmessig måte - og så jobbet vi med å skille hvem hun er fra hva hun gjør. Da var det mye som falt på plass! Til slutt lærte hun å se på tankene sine med nysgjerrighet: Hva er det jeg driver med nå? Katastrofetenking, at det kommer til å gå galt? Eller, er jeg et offer nå plutselig?

Det er en glad Bente som er i gang med skoleåret igjen. Hun vet at hun kan få problemer med både rygg og hodepine i løpet av høsten - men bekymrer seg ikke for det nå. Det får hun ta da, eventuelt! Og - OM hun må sykemeldes, så betyr det bare at hun er syk. Det kan skje den beste. Vi heier på Bente og ønsker godt skoleår!

Kjente du deg igjen i noe av dette? Å studere egne tankeprossesser og mønster med et nysgjerrig blikk, er nyttig for de fleste. Både  når alt er bra - og når det butter litt!

Se hva mer Pedagogskolen har å tilby!

Inspirasjonsmail direkte i innboksen

Meld deg på vår mailingliste! Da blir du blant de første som får inspirasjon, de siste nyhetene og tilbud på mail.

Vi misliker SPAM - du kan være trygg på at vi ikke deler listen med noen. Den blir hos oss!