Jeg ble tatt på fersken...

Aug 30, 2021

Det er godt jeg har selvironi og kan le av meg selv - for 17.mai ble jeg rett og slett avslørt... 

Overbevisninger er tanker vi har tenkt - bekreftet - så mange ganger at de er blitt til sannheter. De fungerer som av- og på-knapper, som sørger for at vi handler - eller at vi IKKE gjør det. Det var en sånn overbevisning jeg ble fersket i å bli styrt av.

Jeg har et strengt forhold til og stor respekt for det norske flagget: Det skal ALDRI i bakken - da må det brennes. Det heises klokken 08.00 og det fires ved solnedgang eller senest 21.00. Min farfar, Kommandørkaptein Klæboe, lærte meg å håndtere flagget, og det sitter! Jeg har bekreftet min overbevisning om hvordan dette skal være utallige ganger, fra jeg overtok flaggansvaret hos farmor for 30 år siden.

Får jeg ikke alliert meg med noen som tar flagget for meg 21.00 så må jeg være hjemme da - å ta det tidligere, før jeg går ut om kvelden 17.mai for eksempel, er utenkelig🇳🇴.

 17. mai var vi i hyggelig lag med venner. Jeg nevnte at jeg måtte hjem og ta flagget til 21.00, og fikk for ørtende gang høre at flaggreglene ikke gjelder private flaggstenger. Og så lo vi av at jeg hadde det på denne måten... Men - da klokken nærmet seg ble jeg urolig på stolen - til ny latter rundt bordet - og så kjørte vi hjem. For selv om jeg EGENTLIG vet at jeg ikke behøver å ta det, så sitter det gamle mønsteret så hardt at jeg MÅ: jeg koser meg ikke lenger, når jeg skulle ha vært hjemme og tatt flagget...!

Parkerte hjemme 20.58. Bildet er tatt klokken 20.59. Herlig! 

Har du hørt at Pedagogskolen har utviklet kurset Livsmestring for lærere? Det er et heldigitalt kurs du kan gjennomføre i ro og mak når du selv vil, med MASSE verdi, blant annet

  • Verktøy for god grensesetting - å skille hva du kan ta ansvar for, og hva som ligger utenfor din kontroll

  • Kunnskap om tankefeller å se opp for, og tips til hvordan du unngår dem

  • Teknikker for god selvledelse og til å håndtere tanker og følelser på en god måte

Kurset er proppet med praktisk tilnærming til livsmestring, og vil gi deg muligheten til å ta bedre grep om egen hverdag, være et godt eksempel på god livsmestring OG du vil kunne ta elementer med deg i arbeid med livsmestring i skolen. Et kinderegg der altså! Du finner det på våre kurssider.

Se hva mer Pedagogskolen har å tilby!

Inspirasjonsmail direkte i innboksen

Meld deg på vår mailingliste! Da blir du blant de første som får inspirasjon, de siste nyhetene og tilbud på mail.

Vi misliker SPAM - du kan være trygg på at vi ikke deler listen med noen. Den blir hos oss!