Jeg holdt på å gå rett i dørken.

Aug 30, 2021
Jeg var sikker på at jeg bare ikke var like sterk som andre. At jeg ikke hadde nok viljestyrke til å klare det de andre klarte. Heldigvis har jeg funnet ut at jeg tok feil…

I flere år hadde jeg trent med en super PT, og jeg elsket det. Det å bli pisket gjennom en beinhard styrkeøkt gav så mye glede! Godt-vondt, om du skjønner. Men så endret det seg. Jeg var utmattet og sliten, fikk hodepine i stedet for energi etter treningene, og jeg gledet meg ikke lenger til øktene. Treningene mellom PT-øktene ble færre og ga liten eller ingen glede.

Sett sånn i ettertid er det ikke vanskelig å se at jeg brant lyset i begge ender.

Jeg jobbet 100% og vel så det (du kjenner til det?), samtidig som jeg bearbeidet en blodfersk skilsmisse og hadde aleneomsorg for to aktive ungdommer, med all den logistikken det innebærer. Og så forsøkte jeg altså å trene 4 ganger i uken selv. Det måtte jo si stopp et sted - og det gjorde det da PT Thomas spurte “er du ikke så flink til å ta vare på deg selv, kanskje?” Tårene bare begynte å sile, der jeg lå og skulle gjøre benkpress…

Jeg var ikke det, vet du. Jeg tok vare på alle andre og drev rovdrift på meg selv, uten å forstå at det var det jeg gjorde! 

Tenk om jeg hadde kunnet det jeg nå kan om viljestyrke, og hvordan den virker - slik at jeg kunne brukt den å fordele kreftene mine på en bedre måte for meg. Og om jeg hadde visst hvordan jeg skulle ta vare på meg selv når fjellet av oppgaver virket uoverstigelig, slik at jeg ikke gikk aldeles i dørken og mistet motet fullstendig.

Kort og godt: Tenk om jeg hadde sett det da, hvordan jeg drev rovdrift på meg selv - og hatt redskaper til å få orden på situasjonen.

Da hadde jeg sett tydeligere hvilke oppgaver jeg faktisk måtte gjøre - og enda viktigere: at det var utrolig mye jeg “måtte” i mitt eget hode, og bare der. Det var virkelig ikke sant at jeg MÅTTE gjøre det. Og, jeg hadde brukt mindre krefter på å måle meg mot alle andre, og spart masse energi! 

Hvordan er det med deg - driver du rovdrift på deg selv? Mistenker du at du har noen og bør som strengt tatt ikke er nødvendige? Å ta tak i det kan gjøre enorm forskjell!

Se hva mer Pedagogskolen har å tilby!

Inspirasjonsmail direkte i innboksen

Meld deg på vår mailingliste! Da blir du blant de første som får inspirasjon, de siste nyhetene og tilbud på mail.

Vi misliker SPAM - du kan være trygg på at vi ikke deler listen med noen. Den blir hos oss!