Kobler du helt av?

Aug 30, 2021

Nå er det like før ferien starter - og vi gleder oss i hvert fall til latere dager! Hvordan er det med deg, får du koblet helt av noen uker i sommer? Eller akkompagneres ferien av tankesurr som ikke slipper taket?

La oss raskt forklare hva vi mener med tankesurr 🤯: Tanker som surrer og går og hindrer deg i å slappe ordentlig av (og som gjerne stjeler nattesøvnen også) - bekymring som kverner og kverner og som du ikke finner noen løsning på. En intern monolog på repeat som minner deg på alt du må og bør gjøre - en indre uro du ikke slipper unna...

Dersom du kjenner deg igjen - les videre! Dette unner vi deg ikke i ferien (ikke ellers heller, forresten), så hva kan du gjøre med det?


Hjernen vår er helt fantastisk fleksibel og tilpasningsdyktig, men den har sine begrensninger. En slik begrensning er det vi skal utnytte nå: den kan ikke operere både i hvilemodus og arbeidsmodus samtidig.Løsningen er rett og slett veldig hyggelig!

Hvor baklengs det enn kan høres ut, foregår tankesurret i hvilemodus. I hvilemodus tenker og grubler vi og fokuserer innover i oss selv, kjenner på følelser, reflekterer... Så - for å komme oss ut av tankesurret så vi kan få hvile - så må hjernen over i arbeidsmodus!

Og her er det fine: Arbeidsmodus er gjøremodus, men det er slett ikke nødvendig å rydde i boden...! Det holder at du er intenst tilstede i en sanseopplevelse; at du virkelig fokuserer på det du gjør: Kjenn etter hvordan solen varmer huden og den lette brisen er deilig svalende når du ligger i gresset og soler deg - nyt smaken og følelsen av et iskaldt glass bobler i sommerkvelden - konsentrer deg om musikken du lytter til, eller nyyyt både synet, lukten og smaken av ferske, norske jordbær.

Du kan selvsagt gjøre også - om du trener, baker, klipper plenen... hold fokus på det du holder på med. Og når du velger å gjøre noe du liker ordentlig godt og som fyller deg med energi - da håper vi du får en deilig sommer helt etter din smak, uten tankesurr!

Se hva mer Pedagogskolen har å tilby!

Inspirasjonsmail direkte i innboksen

Meld deg på vår mailingliste! Da blir du blant de første som får inspirasjon, de siste nyhetene og tilbud på mail.

Vi misliker SPAM - du kan være trygg på at vi ikke deler listen med noen. Den blir hos oss!