Mestringstro - hva er nå det?

Nov 10, 2021

De siste ukene har jeg hatt et ord klistret på hjernen, så nå må jeg dele det med deg: MESTRINGSTRO!

Hadde du hørt det ordet før nå? 

Selvtillit er et kjent begrep for de fleste. Selvtillit er å ha tillit til at du mestrer en gitt oppgave, du vet at du får det til. Den er basert på erfaring og øvelse, og derfor svinger selvtilliten fra område til område i livet: Jeg har god selvtillit når jeg står foran en forsamling og holder kurs og foredrag - det kan jeg. Ber du meg derimot ta med gitaren og spille litt samtidig  ja, da svikter selvtilliten. Jeg kan spille gitar, men kan IKKE gjøre det foran en forsamling!

Mestringstro derimot! Det er troen på at du kan lære det som trengs for å til det du vil. At du kan bli god på nye ting også. Det kan være du må prøve og feile, og øve masse. Så du kan lære, og så mestre! 

Når du omgir deg med folk som har troen på deg og dine evner til å mestre, som støtter og heier på deg, er det med på å styrker mestringstroen din. I tillegg kan du øve på å bli mer bevisst: Legg merke til hva du har fått til i livet. Hva gjorde du da? Hvilke egenskaper, evner og ressurser har du opparbeidet fra før - og hvordan kan du bruke dem på nye områder?

Hva tenkte du, hva sa du til deg selv, slik at du hadde troen på at dette kunne du klare - og gjorde det? Bruk det igjen!

Så… jeg KAN nok spille gitar foran folk hvis jeg VIL, på sikt, med masse øving. Så var det viljen, da. Det er visst ikke alt jeg KAN som jeg VIL!

- Kristin -

(Kilde: Coaching hva hvorfor hvordan av Susann Gjerde)

Se hva mer Pedagogskolen har å tilby!

Inspirasjonsmail direkte i innboksen

Meld deg på vår mailingliste! Da blir du blant de første som får inspirasjon, de siste nyhetene og tilbud på mail.

Vi misliker SPAM - du kan være trygg på at vi ikke deler listen med noen. Den blir hos oss!